Ръководство за дами: Как да забием гадже чрез онлайн игра

Ти си млада, без самочувствие. Няма да те видят да танцуваш по къса пола върху масата в БИАД или Син сити. Приятелките ти се шегуват, че ще останеш стара мома, а в един момент осъзнаваш, че това не е просто шега, а реална опасност. Къде можеш да намериш някой, който да те посреща не по дрехите? Отговорът е прост и елементарен – онлайн игрите.

Всичко което ти трябва е малко търпение, английски език, четене на ръководства и време.

Стъпка първа. Избор на игра.

Ако не си начинаеща геймърка, а имаш донякъде опит може да се пробваш в шутърите. Това са игрите, където се стреляш с пушка или автомат в игра с други играчи. Ако обаче имаш достатъчно умения в шутърите едва ли се нуждаеш от обяснения как да действаш в игрите.

Елементарният избор е MMORPG – това са игри, където по няколко хиляди играча си движат човечетата, управлението не е сложно, а с достатъчно четене няма да ти се смеят, че нищо не разбираш. Принципът на управление е един и същ – като научиш една игра, се оправяш лесно с останалите. Хубаво е да се изберат сериозни заглавия от типа на World of warcraft, Aion, Lineage 2. Обезателно избягвай Ladies only заглавия от типа на Lady Popular, независимо колко изкушаващи са. Все едно да си търсиш гадже в женски манастир.

Стъпка втора. Избор на сървър.

Тъй като всяка игра може да поддържа един определен максимум брой играчи, тя е разделена на „паралелни светове“. Всеки един свят е на отделен сървър и си има собствено име. Изборът е много важен, ако си решила да търсиш българин. Ако лимитът ти обаче не се ограничава от родното, просто избираш един от световете със затворени очи. Хубаво е по принцип да се започне на най-новия сървър (който е пуснат най-скоро).

Стъпка трета. Избор на герой

С отделни вариации героите са три типа – танк, ДД (демидж дилър) и съпорт. Работата на танка е да привлича вниманието на лошите животни/извънземни/чудовища върху себе си, работата на ДД е да убива споменатите лошковци, работата на съпорта е да поддържа танка жив. По естествени причини не препоръчвам избора на танк. Не за друго – ама никой мъж не обича приятелката му да е по-яка от него. ДД е най-веселата част от играта, но това е най-малко търсеният тип герой за отборна игра (парти). Така логичният избор за една дама е съпорт, макар и това да звучи малко шовинистично. С течение на времето обаче ще забележиш, че съпорта е сериозен обект на ухажвания и е редовно търсен за групи. Самият съпорт се разделя на два вида – хийлър (фокусиран върху лекуването) и буфер (фокусиран върху даването на допълнителни способности на играчите)

Стъпка четвърта. Създаване на герой

Тук вече може да развихрите въображението си. Всяка игра предлага безброй опции за създаване на герой с уникален външен вид. Мога да препоръчам единствено героят да не е мъжки :).

Много важен е изборът на име. Избягвайте инфантилните имена от типа на emityyy, vikinceto, bebchenceto. Ако искате да привлечете вниманието на някой младеж е хубаво да изберете някое по-“фентъзи“ име. За целта е хубаво ако не да прочетете петте части на „Игра на тронове“, поне да прочетете някое име от тях. Гаранция, че ще привлечеш около 75% повече внимание с име от типа на Deneris, Avienda, Ninive, отколкото като sladur4e или kukli4ka.

Стъпка пета. Начало и развиване на героя

Първите нива обикновено са лесни. Указанията в играта са много опростени и показват какво къде трябва да се направи. Те обикновено са за „обиграване“ на новите играчи като теб. Това време се използва за свикване с играта, с интерфейса. Задължително е да се влезе във форума на играта и да се прочете ръководството за съответния клас и уменията му. Това улеснява много повече играта на по-късна фаза.

Стъпка шеста. Намиране на клан (легион, гилдия)

Независимо как се казва (за улеснение ще използваме думата клан) тази група, на определено ниво на играта твоят хийлър (или буфер) вече ще се нуждае от групова игра. Намирането на клан става или в самата игра или с помощта на форумите. Във всяка игра има съответната секция за намиране на клан, или за кланове, набиращи членове. В общи линии клановете биват два основни типа – хардкор и социални. Горещо препоръчвам избягването на хардкор клановете – те обикновено са малки затворени общества, чиято цел е световна доминация. Влизането в такъв клан става много трудно, изискванията са като в казарма, като най-често за едно грешно натиснато копче по време на райд могат да ти бъдат нанесени душевни травми, които да са неизлечими за цял живот.

Много по-лесно е влизането в социалните кланове. Точно там е и нашата таргет аудитория. Играчите, които са влезнали да поиграят час – два, за да разпуснат след работа. В тези кланове е важна бройката, така че няма никакъв проблем да те приемат. Още повече, ако разберат че си истинско момиче, а не брадат педофил, играещ с женски герой. Комуникацията обикновено се извършва чрез различни програми за групово говорене – ventrilo, Teamspeak, Raidcall. В момента, в който чуят женски глас, вече си издигната на ниво полубогиня – жена, която играе ММО. И в общи линии 90% от хората, с които ще си говориш биха имали проблем да те заговорят иначе на живо.

Стъпка седем. Подборен отстрел

Така. Вече сме в клан, запознали сме се с хората, около половината от тях вече имат мокри мечти за теб, само защото момиче е говорило с тях. Как да отсеем нормалния срамежливец от социопатите, живеещи в мазето на родителите си?

Първият избор е лидерът на клана. Както във всяко стадо, така и в игрите винаги има един, който по един или друг начин поема водачеството. Облагата от близки отношения с лидера е двустранна – той получава „джобен хийлър“, а „джобният хийлър“ в 90% от случаите получава… да кажем неограничен достъп до съкровищницата на клана. Няма нищо срамно, всеки би ти го простил, заради това, че си момиче. В реалния живот обаче клан лидера.. как да кажем… пак обича да командва. Ако не си момиче, което обича много много да го командват преминаваме на следващия тип.

Обирджията (Rogue). Роговете са ДД клас, който обича да убива незабелязано и в гръб. Те са перфекционисти. Смисълът на играта на рога е да убие врага с един удар в гръб, след което да му се подиграва какъв е нуб (noob – идва от newbie – новобранец). Обикновено роговете в истинския живот също са перфекционисти. Не са много препоръчителни за сериозна връзка – освен ако нямаш нищо против да получаваш забележки относно обяда, който си му сготвила например.

Магьосникът. Маговете са друг тип ДД клас, при който убиването на врага се извършва с огромна каскада от звукови и светлинни ефекти. Маговете са истински математици, които успяват в реално време да екстраполират сложни формули, за да изчислят точно с коя магия да започнат ротацията и с коя да я свършат. За мага е съвсем нормално да сметне след като приспи жертвата си кога точно да пусне забавена магия и да стовари мегадемиджа точно в стотната на събуждането. Магьосниците са симпатяги в истинския живот. Обичат да получават внимание, без да са прекалено досадни. Те никога не забравят рождени дни, годишнини, датите за ваксинация на кучето. За магьосниците животът е една голяма игра, в която винаги ще има място и за теб, стига да искаш да я играеш.

Танкът. Това е рицарят с блестящи доспехи, меч и щит, който пръв влиза в атака, поема най-големи щети и се жертва в името на групата. И е особено благодарен на теб, ако благодарение на твоите усилия успее да оживее. Комбинацията танк-хийлър е класика в жанра. Около 90% от връзките, създадени в онлайн игрите са точно между тези два класа. Така че следвайки шаблона, точно това може да е твоя човек. Танковете са танкове и в реалния живот. Готови са да се раздават за другите и страшно много оценяват това, което човек прави за тях. Недостатъкът им е че са наивни. И обикновено в истинския живот остават с пръст в уста, докато някой рог или магьосник си замине с най-доброто.

(Очаквайте продължение)

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg

За misho

Михаил Рангелов, www.klassa.bg
Публикувано в Игри. Постоянна връзка.